Цифрова трансформація України

Нацбанк анулював ліцензії 7 фінансовим установам 

Середа, 29 травня 2024, 15:50

Національний банк України анулював ліцензії на діяльність фінансової компанії/ломбарду. 

Про це повідомляє пресслужба Нацбанку.

Захід впливу застосовано до:

  • ТОВ "Ф-Трейдінг";
  • ТОВ "Інвесткредит";
  • ТОВ "Менеджмент інвестицій";
  • ТОВ "Тауер Фінанс";
  • ТОВ "Фінансова компанія "Експрес Фінанс";
  • ПТ "Справедливий ломбард" Віноградова С.А. і компанія". 

У НБУ нагадали, що в період з 18 до 28 березня 2024 року до цих фінансових установ застосовано захід впливу у вигляді вимоги про вжиття заходів, спрямованих на усунення (виправлення) виявлених під час нагляду порушень та приведення діяльності у відповідність до вимог законодавства України. 

Реклама:

Водночас, небанківські фінансові установи не надали на вимогу Національного банку в установлений регулятором строк інформації та не привели діяльність у відповідність до вимог НБУ.

"Національний банк України також застосував до ТОВ "Качай гроші" захід впливу у вигляді анулювання ліцензії на діяльність фінансової компанії у зв’язку з невідповідністю діяльності установи вимогам законодавства з огляду на визнання Національним банком України ділової репутації ТзОВ "Качай гроші" небездоганною", - йдеться в повідомленні. 

Такі рішення Комітет з питань нагляду та регулювання діяльності ринків небанківських фінансових послуг ухвалив 27 травня 2024 року. Рішення набирають чинності з 28 травня 2024 року.

Реклама:

Нагадаємо:

Національний банк України на підставі власних заяв анулював ліцензії на діяльність фінансової компанії трьом небанківським фінансовим установам. 

Економічна правда

Реклама: