Мінфін з початку війни залучив до бюджету понад 8 мільярда доларів від МВФ

Четвер, 18 квітня 2024, 10:36 -

Від початку повномасштабного російського вторгнення Міністерство фінансів України залучило близько 8,1 млрд доларів бюджетної підтримки від Міжнародного валютного фонду.

Про це повідомляє пресслужба Мінфіну.

"МВФ є надійним партнером України вже багато років. В критичних ситуаціях Фонд демонстрував лідерство в підтримці нашої держави. Від початку повномасштабної війни Мінфін залучив близько 8,1 млрд доларів США бюджетної підтримки від МВФ. 5,4 млрд доларів США із загальної суми надійшли в межах програми EFF, першої в історії програми співпраці для країни, яка вимушено перебуває у стані війни", – зазначив міністр фінансів Сергій Марченко.

У міністерстві зазначили, що Україна вже виконала 21 структурний маяк за програмою EFF, 14 з яких у напрямі фіскальної політики та фінансового сектору. 

Реклама:

Також ухвалили законодавчі ініціативи щодо вдосконалення Бюджетного кодексу, посилення податкової політики, управління державним боргом, схвалено Національну стратегію доходів, напрацьовано заходи з мобілізації доходів держбюджету, тощо.

Наступний перегляд програми має відбутись наприкінці червня 2024 року. До того Україна має виконати два структурні маяки у напрямі урядування та протидії корупції і у фіскальному напрямі.

Нагадаємо: 

Реклама:

У грудні 2023 року МВФ надав новий перелік структурних маяків за програмою EFF для України.

Реклама: