Дефіцит торгового балансу між Німеччиною і Китаєм скоротився вперше за 5 років

Понеділок, 5 лютого 2024, 12:10 -
 
Getty Images

Розрив експорту й імпорту з Німеччини з Китаєм скоротився до 58,4 млрд євро, порівняно з максимальним показником у 86 млрд євро у 2022 році.

Про це повідомляє Bloomberg.

Дефіцит торгового балансу Німеччини з Китаєм скоротився вперше з 2018 року, що допомогло більш ніж подвоїти загальний профіцит країни.

Попри все, це все ще другий за величиною показник за всю історію спостережень, і в першу чергу через падіння китайського імпорту більш ніж на 19%, тоді як експорт скоротився приблизно вдвічі меншими темпами.

Реклама:

Набагато більший імпорт з Китаю створює проблеми для Німецького уряду. 2 лютого уряд створив державний фонд з бюджетом в 1 млрд євро для інвестування в гірничодобувні проєкти за межами Китаю, аби зменшити залежність.

"Ми все ще перебуваємо в масштабах, які викликають у нас біль, тому що дуже незвично мати такий величезний торговий дефіцит з однією країною", - сказав очільник глобальних та регіональних ринків в IW Юрген Маттес.

Нагадаємо:

Реклама:

Слабкий світовий попит, енергетичні та інфраструктурні проблеми вплинули на те, що Німеччина показала один з найгірших економічних результатів у 21 столітті за 2023 рік. Навіть якщо економіка знову почне зростати у 2024 році, їй буде важко позбутись торішнього негативу. 

Реклама: