У Фінляндії заявили, що доходи від росактивів слід використати на озброєння України

Четвер, 29 лютого 2024, 15:35 -

Міністр закордонних справ Фінляндії Еліна Валтонен заявила, що дохід від заморожених російських активів слід використати для озброєння України.

Про це повідомляє видання Yle. 

На думку Валтонен, ЄС та США могли б спільно реалізувати цю ідею. G7 та ЄС разом заморозили близько 300 мільярдів євро російських активів, очікувана щорічна дохідність яких становить близько 3 мільярдів євро.

"Ці кошти можна було б пустити на закупівлю зброї, постачання оборонних засобів і, в довгостроковій перспективі, на відновлення України", - сказала Валтонен.

Реклама:

Водночас міністр нагадала, що це доволі складне юридичне питання.

"Одним із головних цінностей на Заході вважається недоторканність приватної власності. Не всі громадяни зрозуміють, чому ми не можемо просто забрати й привласнити кошти сусідньої держави, яка веде жорстоку агресивну війну, нехтуючи всіма міжнародними нормами. Проте ми повинні дотримуватися своїх принципів", - підкреслила Валтонен.

Нагадаємо: 

Реклама:

На думку президента Єврокомісії Урсулу фон дер Ляєн, Європейський союз повинен розглянути можливість використання прибутку від заморожених російських активів для закупівлі військового спорядження для України.

Реклама: