"Я думаю, що це точно не наш шлях": Кубраков про дзеркальні дії на блокування польського кордону

Четвер, 22 лютого 2024, 15:53 -

Віцепрем’єр-міністр з відновлення Олександр Кубраков вважає, що обмеження проти Польщі у відповідь на блокування польськими фермерами українського кордону "точно не наш шлях".

Про це від розповів у подкасті ЕП "Хроніки Економіки".

Кубраков наголосив, що кордон блокують польські фермери, а не польський уряд. Наразі для України важливо побачити адекватну реакцію польських колег. Він висловив сподівання, що польська сторона якимсь чином владнає цю ситуацію і знайде компроміс або з протестувальниками, або з Єврокомісією.

  "Дві великі країни, два братерські народи, що мають спільного ворога, точно не можуть посваритися через такі провокації. … Тому я думаю, що це точно не основний наш шлях, і взагалі не шлях", – заявив він.

Реклама:

Україна зі свого боку готова до будь-яких форматів вирішення ситуації. "В ідеалі – двосторонній формат. Не вирішиться у двосторонньому – готові до тристороннього формату (з залученням Єврокомісії – ЕП)", – додав він.

Читайте також: Олександр Кубраков: Польща визнає, що наша аграрна продукція їм не заважає

Нагадуємо:

Реклама:

Польська влада має намір взяти під особливий контроль ділянки доріг, що ведуть у бік контрольно-пропускних пунктів на кордоні з Україною, та повністю розблокувати рух військової та гуманітарної допомоги.

На ранок 22 лютого в чергах на українсько-польському кордоні на можливість перетину кордону в бік України очікували 2450 вантажівок.

     
Слухайте подкаст «Хроніки економіки» на зручній платформі:
     

Реклама: