Внаслідок нічної атаки РФ пошкоджено обладнання на одній з підстанцій "Укренерго" 

Вівторок, 30 січня 2024, 10:53

​​У ніч на 30 січня РФ здійснила масовану атаку дронами-камікадзе, внаслідок чого пошкоджено обладнання на одній з підстанцій "Укренерго" в центральному регіоні. 

Про це повідомляє пресслужба НЕК "Укренерго". 

Зазначається, що наразі триває заживлення промислових споживачів за резервними схемами. Аварійно-відновлювальні роботи почались одразу після відбою тривоги. 

Пошкоджене обладнання планується якнайшвидше замінити новим із аварійного запасу, створеного компанією.

Реклама:

В міністерстві енергетики повідомили, що через пошкодження підстанції знеструмлено місцеве підприємство (порушено технологічний процес).

Також у результаті обстрілу ушкоджено мережі у Семенівській громаді на Чернігівщині, без напруги залишились понад 800 споживачів у шести населених пунктах.

Через бойові дії у м. Костянтинівка знеструмлено обладнання оператора системи розподілу, відключилась підстанція і побутові споживачі.

Реклама:

Загалом виникнення дефіциту в енергосистемі не прогнозується. Електроенергії, виробленої електростанціями всіх видів, вистачає для забезпечення енергопостачання всіх юридичних та побутових споживачів.

Крім того, планується включення в роботу після ремонту 1 блоку на ТЕС. 

В "Укренерго" додають, що імпорт електроенергії здійснюється в ранкові та вечірні години зі Словаччини, Румунії та Молдови. Загальний обсяг 4 743 МВт-год, з максимальною потужністю в окремі години до 830 МВт. Натомість експорт сьогодні відсутній.

Нагадаємо:

Раніше повідомлялось, що один корпус ТЕС виведено в аварійний ремонт. Три блоки і один корпус теплової генерації тримаються в резерві на випадок потреби.

Реклама: