В "Українській оборонній промисловості" анонсували кадрові призначення і закупівлі на Prozorro

П'ятниця, 1 вересня 2023, 19:12 -

"Українська оборонна промисловість" (колишній концерн "Укроборонпром") презентував стратегію запобігання, виявлення та протидії корупції на 2023-2024 роки.

Про це повідомляє пресслужба компанії.

"Побудова антикорупційної інфраструктури є одним з трьох ключових завдань команди УОП - разом із нарощуванням потужності виробництва та трансформації оборонної корпорації. Втім ані друге, ані третє неможливе без ефективної, дієвої системи боротьби з корупцією", - заявив міністр з питань стратегічних галузей промисловості України Олександр Камишін.

На разі йдеться про короткострокову стратегію, розраховану на 2023-2024 роки.

Реклама:

За словами гендиректора АТ "Українська оборонна промисловість" Германа Сметаніна, для забезпечення прозорого відбору керівників підприємств створена та починає роботу комісія з відбору кандидатів на зайняття керівних посад на підприємствах.

До неї входять представники УОП, громадських організацій, а також країн-партнерів. "Оскільки відбір непублічний, зараз разом із допомогою HR-установ формуємо довгий перелік кандидатів на посади", - розповів Сметанін.

"По-друге, ми повертаємо закупівлі на Prozorro і вже маємо успішний кейс із централізованої закупівлі електроенергії з економією майже 50 млн грн. І по-третє, ми оновлюємо політику управління майном підприємств ОПК", - додав він.

Реклама:

"За понад місяць на посаді я ще не підписував жодного контракту з новими керівниками. Усі поки працюють у статусі тимчасово виконуючих обов’язки та очікують розгляду конкурсної комісії", - додав Сметанін.

Як пише Forbes, що на волонтерських умовах у відборі кандидатів погодилось допомогти одне рекрутингове агентство. На розгляд комісії потрапить шорт-ліст кандидатів.

Нагадуємо:

У середу, 28 червня, діяльність держконцерну "Укроборонпром" було припинено та замість нього утворено АТ "Українська оборонна промисловість".

Кабінет Міністрів призначив нового керівника АТ "Українська оборонна промисловість" - ним став 31-річний Герман Сметанін.

Днем раніше стало відомо, що президент Володимир Зеленський звільнив Юрія Гусєва з посади гендиректора "Укроборонпрому" згідно з поданою заявою.

Читайте детальніше: "Коні на переправі. Чому під час війни змінюють керівництво Укроборонпрому".

Економічна правда

Реклама: