Чернишов прокоментував чутки про можливість забрати хімічний бізнес Фірташа

П'ятниця, 25 серпня 2023, 18:24

Очільник Групи "Нафтогаз" Олексій Чернишов заявив, що обережно ставиться до чуток про те, що держава може забирати у олігарха Дмитра Фірташа хімічний бізнес, але група придивляється до напряму добрив.

Про це заявив очільник Групи "Нафтогаз" Олексій Чернишов в інтерв’ю Економічній правді.

"Я не великий прихильник того, щоб отримувати "додаткові вагони" з купою проблем. Будь-яка компанія, яка переходить у групу, вимагає інвестицій, виникають якісь несподіванки, як з Glusco", – зазначив Чернишов.

За його словами, група "Нафтогаз" має придивлятися до напряму добрив. 

Реклама:

"Мати надлишки газу і не перетворювати їх на продукт з доданою вартістю – гріх, особливо в аграрній державі. Зрозуміло, що це наше майбутнє. Будуть це існуючі чи нові підприємства – скоро побачимо", – зазначив він та додав, що всередині групи проводилися відповідні дослідження та обрахунки.

Разом із тим, за словами Чернишова, у 2023 році Група не планує цим займатися. Зокрема, адже наразі надлишків газу немає, а для входу в такий бізнес потрібен додатковий газ.

Читайте більше в інтерв'ю: Чи вистачить газу для проходження зими та як виглядає деолігархізація в енергетиці. Інтерв’ю з головою "Нафтогазу"

Реклама:

Реклама: