Подолання наслідків підриву Каховської ГЕС: уряд виділив ще 7 мільярдів на будівництво водогонів

Вівторок, 22 серпня 2023, 17:34

Кабінет Міністрів виділив додаткові 7 мільярдів гривень на продовження робіт з будівництва водогонів для міст, які постраждали від російського теракту на Каховській ГЕС.

Про це повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

Він наголосив, що уряд продовжує долати наслідки російського теракту на Каховській ГЕС та ставить за мету відновити постачання води в міста Дніпропетровщини, допомогти людям, які втратили своє житло та свої врожаї через затоплення. 

"Маємо важливі результати. Почала працювати перша нитка водогону на ділянці "Інгулець — Кряжеве". Вона забезпечить водою 25% населення Кривого Рогу", - зазначив Шмигаль.

Реклама:

Глава уряду наголосив, що роботи було виконано в рекордно короткий термін — 76 днів від моменту підриву станції. 

В подальшому планується запуск ще двох ділянок "Марганець – Нікополь – Покров" (довжина 40,9 км) і "Запоріжжя – Томаківка – Марганець" (76,7 км).

На прокладання трьох ланок водогонів загальною протяжністю понад 144 км Кабінет Міністрів першочергово виділив 1,5 млрд грн. Під час засідання у вівторок, 22 серпня, було виділено додатково 7 млрд грн для продовження робіт.

Реклама:

Читайте також: Міста на Дніпропетровщині можуть залишитися без води. Що про це відомо?

Без води. Як катастрофа на Каховській ГЕС може знищити овочівництво Півдня

Нагадуємо:

У понеділок була запущена перша нитка магістрального водогону на ділянці "Інгулець – Кряжеве", який  почали будувати на третій день теракту на Каховській ГЕС – він забезпечить водою чверть населення Кривого Рогу.

Магістральні водогони для областей, які постраждали внаслідок підриву Каховської ГЕС, коштуватимуть не менше 13,5 мільярда гривень.

Реклама: