Цифрова трансформація України

"Укрвинпром" оголошує про початок нового відбору "амбасадорських" вин 2023 року

Середа, 2 серпня 2023, 19:35

15-17 серпня 2023 року у Києві відбудеться другий Всеукраїнський відбір амбасадорських вин від національних виробників у межах інноваційного проекту "Українське вино – частина світової культурної спадщини вина La Cité du Vin".

Найкращі зразки, які стануть "посольськими" винами, представлятимуть Україну в унікальному культурному центрі вина La Cité du Vin у французькому місті Бордо.

Минулорічні вина-"амбасадори", які отримали міжнародне визнання, були представлені під егідою президента Франції Еммануеля Макрона під час щорічних виставок Wine Paris і Vinexpo Paris.

Це визнання вже призвело до контрактів на поставку з декількома європейськими країнами. Наразі українські винороби ще більше можуть зміцнити свої позиції на світовому ринку та адаптуватися до міжнародних стандартів, демонструючи світові свою автентичність, традиційність та унікальність.

Реклама:

Майбутні вина "амбасадори" планується представити в Парижі спільно з Посольством України у Франції та Асоціацією іноземних журналістів, яка налічує понад 120 представників ЗМІ з усіх континентів.  

Дегустацію для  La Cité du Vin проведуть корпорація "Укрвинпром" як офіційний партнер-амбасадор Фонду Винної Культури та Цивілізацій Вина (Fondation pour la Culture et les Civilisations du Vin), що керує центром La Cité du Vin. спільно з Асоціацією сомельє України, Українським інститутом вина, та Національним університетом харчових технологій.

17 серпня відбудеться прийняття в Дипломатичній академії МЗС України з церемонією нагородження Ukrainian Wine Ambassador 2023.

Реклама:

Головні медіа-партнери проэкту – Українська правда, Економічна правда.

Довідково. З моменту відкриття 1 червня 2016 року, La Cité du Vin став невід’ємною частиною туристичного кола Бордо. Він також є соціальним центром для мешканців Бордо та його околиць. Щороку La Cité du Vin приймає в середньому 400 000 відвідувачів зі 180 різних національностей світу, а також понад 1000 французьких та міжнародних журналістів, 1100 груп і 400 приватних заходів.

У 2022 році було передано понад 500 пляшок амбасадорських вин до Міста вина. Ця колекція мала стати річною пропозицією для просування та демонстрації українських вин міжнародній аудиторії. Однак, на подив багатьох, ці 500 пляшок були повністю продегустовані та спожиті любителями вина лише за три  місяці.

Реклама: