Послугу з доставки соцвиплат через міжнародний поштовий переказ першими випробують українці в Польщі

П'ятниця, 11 серпня 2023, 14:50 -

Українці, які знайшли прихисток за кордоном, незабаром зможуть отримувати пенсію й інші види грошової допомоги шляхом міжнародного поштового переказу, але найближчим часом ця послуга буде доступна лише в Польщі.

Відповідний експериментальний проєкт Кабмін ухвалив на своєму засіданні 11 серпня.

Такі послуги для громадян України за кордоном будуть безоплатними.

Першочергово скористатися послугою з виплати та доставки пенсій чи грошової допомоги за кордоном зможуть українці у Польщі. Для цього особі необхідно буде надіслати до АТ "Укрпошта" відповідну заяву у паперовій або електронній формі.

Реклама:

Відповідний проєкт постанови Мінсоцполітики готувало саме за результатами нарад з обговорення проблемних питань громадян України, які тимчасово перебувають у Польщі. 

Але за необхідності експеримент буде запроваджено й в інших країнах. 

У межах експериментального проєкту передбачено здійснення виплат міжнародним поштовим переказом АТ "Укрпошта" пенсій і грошової допомоги одержувачам, які тимчасово перебувають за межами України.

Реклама:

Новація спростить отримання пенсії й інших видів грошової допомоги тим громадянам, які в Україні одержували їх поштою та не мали поточних рахунків, відкритих в уповноважених банках. 

Нагадуємо:

11 серпня стало відомо, що Національний банк України пом'якшує чергові валютні обмеження.

Серед іншого, АТ "УКРПОШТА" як призначений оператор послуг поштового зв’язку матиме змогу здійснювати перекази з метою забезпечення виплати пенсій та грошових допомог на користь громадян України, які тимчасово перебувають за кордоном.

Як вважають в НБУ, це дасть змогу підтримати соціальні ініціативи щодо захисту пенсіонерів, що вимушено перебувають за межами України, та забезпечити виплати гарантованих їм державою пенсій і грошових допомог.

Реклама: