СБУ на Харківщині затримала експосадовців УЗ, які допомагали перекидати російські воєнні ешелони в Україну

Четвер, 19 січня 2023, 11:58 -
 

Служба безпеки України викрила у Харківській області чотирьох колишніх посадовців регіональної філії "Укрзалізниці", які допомагали перекидати військові ешелони ворога в Україну. 

Про це повідомляє пресслужба СБУ у Telegram.

Зазначається, що зловмисниками виявились колишні посадовці регіональної філії "Укрзалізниці", які на початку повномасштабного вторгнення підтримали російських загарбників.

"Після захоплення частини регіону вони добровільно приєднались до лав місцевої окупаційної адміністрації.

Реклама:

Там одного призначили керівником, інших двох - його заступниками, а третього - інженером у лавах створеного ворогом "Купянск-южной дистанции колеи", - йдеться у повідомленні.

За даними СБУ, на цих "посадах" вони допомагали країні-агресору відновлювати залізничне сполучення з регіоном для забезпечення потреб окупаційних угруповань на східному фронті.

"Насамперед зловмисники сприяли перекиданню рухомого складу військової техніки, озброєння та боєприпасів з території рф до тимчасово захоплених районів Харківщини.

Реклама:

Крім цього організували "передачу" російським загарбникам виробничого обладнання місцевого підрозділу Укрзалізниці.

Також вони особисто закликали місцевих жителів вступати до підконтрольного  "залізничного підприємства".

За це обіцяли лояльне відношення з боку рашистів та виплату "зарплат" у російських рублях.

Повідомляється, що після звільнення Харківщини один із зловмисників втік до РФ, інші - вирішили "залягти на дно" в регіоні і таким чином спробували уникнути покарання.

"Однак, співробітники СБУ встановили місцезнаходження трьох зловмисників і затримали їх.

Наразі слідчі Служби безпеки повідомили їм про підозру за ч. 1 ст. 111-2 Кримінального кодексу України (пособництво державі агресору).

Суд обрав міру запобіжного заходу у вигляді тримання вартою. Четвертому фігуранту, який втік до країни-агресора, також повідомлено про підозру у вчиненні злочину", - резюмували в СБУ.

Тривають комплексні заходи для його притягнення до відповідальності, додали у відомстві.

Економічна правда

Реклама: