Суд розпочав справу про банкрутство Маріупольського металургійного комбінату імені Ілліча

Середа, 21 грудня 2022, 11:53 -

Господарський суд Запорізької області відкрив справу про банкрутство ПрАТ "Маріупольський металургійний комбінат імені Ілліча", який входить до групи "Метінвест".

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна з посиланням на повідомлення компанії у системі розкриття НКЦПФР у вівторок.

"Причини відкриття провадження у справі про банкрутство емітента: захоплення та руйнування Єдиного майнового комплексу ПрАТ "ММК ім. Ілліча" в окупованому м. Маріуполі і як наслідок неплатоспроможність, неможливість виконання грошових зобов'язань перед кредиторами, зокрема перед ПрАТ "Авдіївський коксохімічний завод", – йдеться в повідомленні.

Підготовче засідання у справі призначили на 27 лютого наступного року. ініціатором відкриття справи про банкрутство виступило ПрАТ "Авдіївський коксохімічний завод", яке входить до гірничо-металургійної групи "Метінвест" Ріната Ахметова і Вадима Новинського, як і ММК ім. Ілліча. 

Реклама:

Арбітражним керуючим суд призначив директора адвокатського об'єднання "Інсолв" Олексія Сокола. Агентство зазначає, що він керував санацією "Дніпровського меткомбінату", цілісний майновий комплекс якого минулого року на тендері купив "Метінвест".

Нагадуємо:

16 підприємств групи "Метінвест" Ріната Ахметова та Вадима Новинського подали позови до Європейського суду з прав людини (ЄСПЛ) проти Росії за шкоду, заподіяну Росією майну і власності групи в Маріуполі і на інших територіях України з 24 лютого.

Реклама:

Зокрема, позови щодо маріупольських металургійних підприємств подали комбінати "Азовсталь" та ММК імені Ілліча.

Реклама: