Eni веде перемовини з "Газпромом" щодо відновлення поставок газу до Італії

Понеділок, 3 жовтня 2022, 14:22 -

Італійський енергетичний гігант Eni розглядає варіанти для розблокування поставок газу з РФ, які були зупинені в суботу через неузгодженість щодо регулювання в Австрії.

Про це повідомляє Bloomberg з посиланням на заяву прес-секретаря Eni.

Наразі Eni працює з російським "Газпромом" та Австрією над відновленням постачання російського газу до Італії після того, як в суботу РФ їх зупинила. Але надавати будь-які деталі до того, як практичність цих варіантів буде обговорена між залученими сторонами, недоречно.

Італія отримує російський газ з трубопроводу, що проходить через Австрію, водночас рішення "Газпрому" про зупинення поставок стосується лише Італії. Натомість потоки до Австрії при цьому зросли, заявив речник австрійської енергокомпанії OMV. 

Реклама:

"Це питання контракту між "Газпромом" та Eni, яке має бути вирішене протягом наступних кількох днів", - сказала Карола Мілльґрам, керівниця відділу газового департаменту австрійського регулятора E-Control. 

Сам "Газпром" стверджує, що призупинив постачання газу до Італії, оскільки австрійський оператор відмовився підтвердити "транспортні номінації" після регуляторних змін, запроваджених в Австрії наприкінці вересня. 

Натомість Міністерство енергетики Австрії заявило, що "Газпром" не підписав зміни до контракту, які відображають коригування технічних правил, що зазвичай вносяться на початку кожного газового року. "Газпром", як і інші учасники ринку, знав про зміни протягом декількох місяців, повідомив австрійський регулятор E-Control.

Реклама:

Нагадуємо:

Російський державний ПАТ "Газпром" призупинив постачання природного газу до Італії, що призвело до посилення енергетичної кризи в Європі.



Реклама: