Новини 12 жовтня: санкції проти Януковича й Дерипаски, економія електрики, ЗАЕС

Середа, 12 жовтня 2022, 22:00

Про санкції проти Януковича й Дерипаски. Президент Володимир Зеленським своїм указом увів у дію рішення РНБО від 12 жовтня про санкції проти "младоолігарха" часів Януковича Сергіия Курченка, самого Віктора Януковича, російського олігарха Олега Дерипаски і міністра оборони України часів Януковича Павла Лебедєва.

Про економію електрики. Укренерго закликає економити електрику не лише ввечері, а й вранці.

Прем'єр Денис Шмигаль заявив, що відмовитись від практики планових відключень електроенергії можливо за умови зменшення її споживання у період із 17:00 до 22:00 загалом по Україні на 25%.

Про ЗАЕС. Вранці у середу внаслідок ракетного обстрілу російськими військами була пошкоджена підстанція "Дніпровська" у Дніпропетровській області, відтак Запорізька АЕС залишилася знеструмленою.

Реклама:

Згодом на Запорізькій АЕС відновили зовнішнє постачання електроенергії після пошкодження росіянами підстанції "Дніпровська".

Про нафтопровід "Дружба". Польский оператор PERN проти ночі у вівторок зафіксував витік на одній з ниток західної ділянки трубопроводу "Дружба", яким сира нафта з РФ потрапляє до Німеччини.

Немає підстав вважати, що витік на польській ділянці нафтопроводу "Дружба" стався в результаті диверсії.

Реклама:

Про санкції проти РФ. Швейцарія додала до санкційного спискку понад 30 фізичних та юридичних осіб з Росії - рішення повʼязане із нещодавньою анексією РФ частини території України.

Білий дім розглядає повну заборону на російський алюміній у відповідь на ескалацію Росією війни в Україні. Метал довгий час був захищений від санкцій через його важливість у всьому, від автомобілів і хмарочосів до iPhone.

Ексклюзив ЕП

Мільйони українців ризикують заплатити податки зі своєї зарплати двічі. Як цього уникнути?

Українці, які перебувають за кордоном понад 183 дні, можуть навіть не знати, що їх визначили податковими резидентами іншої країни. Кому загрожує подвійне оподаткування?

Реклама: