Оператор "Сахаліна-2" може вимагати оплату в рублях, якщо санкції заблокують розрахунки в доларах – ЗМІ

Середа, 24 серпня 2022, 09:40 -

Росія каже клієнтам свого заводу СПГ "Сахалін-2" на далекому сході країни платити в рублях або в інших валютах, якщо санкції призведуть до проблем з оплатою в доларах США.

Про це пише Bloomberg з посиланням на документи, з якими ознайомилось агентство.

Так, пропонується платити за газ, викристовуючи альтернативні валюти, такі як рубль, єна, євро чи британський фунт стерлінгів, якщо оплата в доларах не може бути оброблена.

Зазначається, що оператор "Сахалін-2" реорганізовується на тлі санкцій проти РФ за її вторгнення в Україну.

Реклама:

У той же час глобальна потреба в СПГ різко зростає, оскільки Росія обмежує поставки трубопроводами до Європи, а країни накопичують запаси напередодні зими.

Раніше цього місяця Росія створила нового оператора, Sakhalin Energy LLC, після того, як Кремль попросив перевести компанію з Бермудських островів до нової російської організації, посилаючись на ризики для інтересів країни та економічної безпеки.

Останній крок навколо валюти зобов’язує покупців докладати "розумних зусиль" для пом’якшення ризику порушення санкцій, свідчать документи.

Реклама:

"Сахалін Енерджі" та "Газпром" не відразу відповіли на запити видання про коментарі.

Нагадаємо:

Оператор проєкту "Сахалін-2" повідомив покупців скрапленого природного газу про необхідні зміни в їхніх угодах, у тому числі щодо переходу до російського банку.

Економічна правда

Реклама: