Виробник упаковок і паперу Mondi продасть російську "дочку" за 1,5 мільярда євро

П'ятниця, 12 серпня 2022, 16:08 -

Австрійський виробник упаковки та паперу Mondi уклав угоду про продаж російського доірнього підприємства за близько 1,5 млрд євро.

Про це йдеться в пресрелізі компанії від 12 серпня.

"Mondi оголошує, що уклала угоду про продаж російського дочірнього підприємства ЗАТ "Монді Сиктивкар" компанії Augment Investments Limited за 95 млрд рублів (близько 1,5 млрд євро)", - йдеться у заяві.

Завершення угоди залежатиме від того, чи схвалить її урядова комісія РФ з контролю за іноземними інвестиціями та антимонопольними погодженнями.

Реклама:

Сиктивкарський целюлозно-пакувальний завод знаходиться в Сиктивкарі (Республіка Комі). У компанії працює близько 4500 осіб.

За рік, що закінчився 31 грудня 2021 року, доходи підприємства склали 821 мільйон євро. Показник EBITDA - 334 мільйони євро та прибуток до оподаткування - 271 мільйон євро.

Контрольний пакет акцій інвестиційної компанії Augment Investments Limited належить підприємцю Віктору Харитоніну та включає активи у фармацевтичному та інших секторах у Росії та Європі.

Реклама:

Очікується, що угоду закриють до кінця року.

Mondi є світовим лідером у виробництві упаковки та паперу.

Нагадаємо:

Повідомлялось, що виробник упаковки та паперу Mondi продасть свої активи у Росії - у РФ групі належать три підприємства, на яких працюють 5300 співробітників.

Економічна правда

Реклама: