У Путіна не згодні з твердженням про дефолт Росії

Понеділок, 27 червня 2022, 14:28 -

У Кремлі не згодні із твердженнями про настання в РФ дефолту щодо валютних боргових зобов'язань.

Про це повідомляє "Интерфакс".

На запитання журналістів, чи згодні у Кремлі із заявами про дефолт у РФ, прессекретар президента РФ Дмітрій Пєсков сказав: "Ні, не згодні".

У понеділок минув 30-денний пільговий період, протягом якого РФ мала вирішити питання з виплатою купонних платежів за випусками "Росія-2026" та "Росія-2036".

Реклама:

Протягом місяців Росія шукала шляхи обходу покарань, запроваджених після вторгнення Кремля в Україну. Але наприкінці дня в неділю закінчився пільговий період для виплати відсотків у розмірі 100 мільйонів доларів США до 27 травня, що вважається  фактичним дефолтом у разі пропуску оплати.

Раніше агенція Bloomberg повідомила, що Росія вперше з 1918 рокузазнала дефолту за зовнішнім боргом.

Офіційна заява про дефолт зазвичай надходить від рейтингових компаній, але європейські санкції призвели до того, що вони зняли рейтинги російських компаній.

Реклама:

Росія раніше відмовилася визнавати дефолт, заявивши, що має кошти для покриття будь-яких рахунків і її примусили не платити. Минулого тижня Москва оголосила, що перейде на обслуговування свого непогашеного суверенного боргу в розмірі 40 мільярдів доларів у рублях, критикуючи "форс-мажорну" ситуацію, яку, за її словами, штучно створив Захід.

Європейська правда

Реклама: