В уряді Німеччини засудили удари РФ по сільському господарству України і крадіжки зерна

Субота, 7 травня 2022, 17:36 -

Німецький міністр сільського господарства Джем Оздемір різко засудив цілеспрямовані напади Росії на сільське господарство під час війни в Україні.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє  Spiegel.

Президент Путін безсовісно використовує українські запаси пшениці, заявив політик Зелених, фермерів змушують продавати запаси за смішними цінами – або "солдат Путіна" просто забере запаси. "До речі, у конституційній державі для цього є три слова: вимагання, крадіжка і пограбування" - зазначив міністр.

Оздемір сказав, що отримав тривожні повідомлення зі Сходу України, які викривають імперіалістичні плани Путіна: "На окупованих територіях, очевидно, економічні структури все більше адаптуються до російських правил". Тому фермери повинні подавати декларації про право власності та змушені зареєструватися відповідно до російського законодавства. У той же час Путін дозволяє цілеспрямовано бомбити залізничні об’єкти на заході, щоб остаточно припинити поставки українського зерна на світові ринки.

Реклама:

Оздемір сказав, що він вважає спільним міжнародним завданням допомогти створити альтернативні, ефективні транспортні маршрути. "Для мене право України на вільний доступ до світових ринків так само не підлягає обговоренню, як і її суверенітет" - заявив він.

Ситуація буде обговорена під час головування Німеччини в G7 на зустрічі міністрів сільського господарства в Штутгарті наступного тижня. Оздемір сказав, що він також хоче прийти до спільного розуміння того, що одну кризу не можна вирішити, підживлюючи іншу:"Кліматична криза та зникнення видів не припиняються лише тому, що Путін вторгається в Україну". Захист клімату, продовольча безпека та мир мають стати новою тріадою, сказав він.

Читайте також: Украв, вивіз, у Москву. Як окупанти намагаються продати крадене українське зерно іншим країнам

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: