Британія заблокувала приватний літак, який може належати другу Абрамовича

Середа, 9 березня 2022, 13:09

Приватний літак, пов’язаний з російським другом олігарха Романа Абрамовича, був фактично заблокований за наказом Ґранта Шаппса за підозрою порушення заборони на польоти над країною.

Про це повідомляє The Telegraph.

Міністр транспорту Ґрант Шаппс анулював дозвіл на політ приватного літака після того, як він приземлився в аеропорту Фарнборо в Гемпширі, аби урядовці могли встановити його зв'язки з Євгеном Швідлером, російським мільярдером і другом нафтового бізнесмена Романа Абрамовича.

Раніше, минулого тижня, Британія заборонила російським літакам, що належать, зареєстровані чи зафрахтовані будь-ким, хто проживає в Росії, здійснювати польоти або приземлятися в країні.

Реклама:

Вилучений літак Bombardier Global Express вартістю 10 мільйонів фунтів стерлінгів зареєстрований у Люксембурзі на компанію Global Jet Luxembourg. Джерела кажуть, що встановити справжнього власника було складно – тим паче через те, що Швідлер має подвійне громадянство США та Росії.

Урядові джерела видання визнали, що незрозуміло, чи підпадає літак або Швідлер під запроваджені санкції. Проте Шаппс вважає, що чиновники мають провести детальне розслідування.

"Ґрант сповнений рішучості використовувати всі важелі, які є в його розпорядженні, щоб придушити російських олігархів, які керують реактивними літаками. Але це непросто – справжніх власників приватних літаків можуть приховати реєстрація в третіх країнах і фіктивні компанії", – коментує джерело Telegraph в уряді.

Зазначається, що сьогодні літак зможе знову вилетіти з Британії, якщо доведе, що його власники не є росіянами. "Проте міністр транспорту вдався до таких заходів, щоб продемонструвати, що ми уважно слідкуємо за всіма літаками, які приземляються у Великобританії, аби забезпечити дотримання санкцій і розчарувати близьких до режиму Путіна".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: