Компанії Порошенка відреагували на 280-мільйонний штраф антимонопольників

Вівторок, 21 грудня 2021, 19:25
 
YURIY DYACHYSHYN/AFP via Getty Images

Підприємства з групи компаній Roshen називають безпідставним штраф Антимонопольного комітету у розмірі 283 мільйона гривень і пов'язують його з політичним переслідуванням п'ятого президента України Петра Порошенка.

Про це повідомляє пресслужба компанії "Інтерстарч Україна".

"АМКУ ухвалив рішення про застосування штрафних санкцій до "Інтерстарч Україна", "Дніпровський КПК" та "Інтеркорн" в розмірі 283 мільйони гривень … з порушенням процедури розгляду справи", – йдеться у спільній заяві.

Компанії обурені "безпідставними та необґрунтованими" висновками регулятора. 

Реклама:

"Ми вважаємо, що дії АМКУ направлені виключно на політичне переслідування колишнього кінцевого бенефіціарного власника товариств, Порошенка Петра Олексійовича. Не випадково це рішення регулятора цілком співпадає у часі із новою політично мотивованою атакою правоохоронної системи на п’ятого президента України", – заявили компанії.

Виробники вказують, що АМКУ не дослідив взаємозамінність патоки крохмальної кукурудзяної із іншими видами патоки, виробленої з іншої сировини (наприклад, пшениці), та зосередив свою увагу лише на продукції товариств. 

Також, за словами компаній з орбіти Roshen, "Дніпровський КПК" та "Інтеркорн" є переробниками сировини, які не здійснюють реалізацію патоки третім особам та жодним чином не впливають на формування цін. 

Третя претензія до АМКУ полягає навмисному позбавленні компаній їхніх процесуальних прав, у тому числі можливості представити регулятору свою позицію у справі.

Нагадуємо:

Антимонопольний комітет оштрафував групу компаній, пов’язаних з народним депутатом Петром Порошенком, на загальну суму 283,63 мільйона гривень

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: