Новини 13 липня: віцепрем’єр промполітики, портфельні держгарантії, інфляція і ставки

Понеділок, 13 липня 2020, 20:00
 

Про віцепрем’єра промполітики. Проєкт постанови про призначення Олега Уруського віцепрем'єр-міністром - міністром з питань стратегічних галузей промисловості був відкликаний з парламенту через три дні після його внесення. 

Про портфельні держгарантії. Верховна Рада не підтримала законопроєкт №3598 про державні гарантії на портфельній основі, відправивши його на підготовку до повторного першого читання.

Про інфляцію і ставки. В.о. голови правління НБУ Катерина Рожкова заявила, що "не може бути, щоб була висока інфляція та низькі ставки".

Про рефінанс. Національний банк надав банкам довгострокового рефінансування на 5,108 мільярда гривень.

Реклама:

Про Смолія. В Офісі президента України заявили, що були здивовані рішенням Якова Смолія піти у відставку з посади голови НБУ та підкреслили, що президент Володимир Зеленський підтримує незалежність Нацбанку.

Про зарплати чиновників. Президент Володимир Зеленський відкликав з Верховної Ради законопроєкт №3708, який передбачає скасування обмеження зарплат чиновників на період карантину у 47 тисяч гривень.

Ви хочете дізнатися більше?

"Низька інфляція – це катастрофа". Чому міністр економіки хоче, щоб ціни зростали швидше

Чому уряд незадоволений повільним зростанням цін? Які плюси та мінуси в тому, що інфляція в Україні перебуває на рекордно низьких рівнях, і чому це триватиме недовго?

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!