Стало відомо, які митниці найкраще виконують план

Неділя, 7 червня 2020, 10:32
 

За результатами роботи у травні митницями перераховано до бюджету 27 млрд, що еквівалентно 85,2% плану. 

Про це повідомляється на сайті Мінфіну.

Найкращі індикативні показники виконання по системі у 5 митниць - Буковинська 107%, Чорноморська 101%, Поліська 91%, Галицька 89%, Азовська 87%.

Також повідомляється, що міністр фінансів дав низку доручень керівнику Держмитслужби, серед яких – збільшення надходжень від митних платежів до державного бюджету до 100%го виконання плану та розробка механізму ротації митників на митних постах за рандомним принципом. 

Реклама:

"Така практика має значно зменшити вплив людського фактору під час здійснення митних процедур та, відповідно, послабити корупційну складову", - йдеться у повідомленні.

Нагадуємо:

Раніше ексголова ДМС Максим Нефьодов заявив, що у травні Міністерство фінансів зменшило план для Державної митної служби на 9,1 мільярд гривень. Надходження від митниці до держбюджету порівняно з квітнем зменшились на 1 мільярд.

24 квітня уряд звільнив голову Митної служби Максима Нефьодова. Раніше в той же день Верховна Рада підтримала створення тимчасової слідчої комісії для з питань розслідування можливих корупційних дій посадових осіб Державної митної служби.

В уряді заявляли, що серед причин звільнення очільника митниці - слабкі показники по надходженню в державний бюджет.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: