Медведчук записав фірму з яхтою за 200 мільйонів доларів на дружину — ЗМІ

Понеділок, 22 червня 2020, 19:03

Народний депутат Віктор Медведчук задекларував офшорну компанію Fregata Marine Ltd, якій належить одна з найдорожчих у світі яхт – Royal Romance орієнтовною вартістю $200 млн. Саму яхту нардеп не задекларував, що може бути порушенням законодавства.

Про це повідомляє Bihus.Info.

Раніше про те, що ця яхта збудована для Медведчука, писав Сергій Лещенко з посиланням на власні джерела.

Ця інформація знайшла офіційне підтвердження після того, як Медведчук подав електронну майнову декларацію.

У ній дружина Медведчука Оксана Марченко зазначена бенефіціаром офшорної компанії Fregata Marine Ltd, зареєстрованої на Маршаллових островах, де відсутній відкритий реєстр власників компаній.

Реклама:

Саме на цю офшорку записана п’ятипалубна яхта Royal Romance – за даними ресурсу VesselFinder, який надає послуги з відстеження суден.

На сайті власників яхт Super yacht fan зазначається, що судно не здається в оренду та не продається. 

Згідно з Законом "Про запобігання корупції", народні депутати повинні зазначати нерухомість, цінні речі, транспортні засоби, цінні папери, нематеріальні та грошові активи компаній, бенефіціарами яких є самі або члени їх сімей. Виняток – майно, яке використовується цими фірмами безпосередньо у їх господарській діяльності.

Відтак недекларування рекордно дорогої яхти Медведчуком може стати підставою для перевірки НАЗК і НАБУ.

Повідомляється, що розкішна п’ятипалубна яхта Royal Romance завдовжки 92,5 метри була побудована відомою нідерландською суднобудівною компанією Feadship. Має басейн 4 на 12 метрів, розташований на головній кормовій палубі. На яхті розміщуються 14 гостей та 22 члени екіпажу. Також на ній є ліфт.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: