"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Оформити неуспадковану земельну спадщину можна буде до 2024 року

Вівторок, 17 грудня 2019, 20:32

Термін оформлення права на неуспадковану земельну спадщину або невинтребувані земельні паї спливає 1 січня 2024 року, але це можна зробити й зараз у разі фіксування громадою такого факту.

Про це заявив заступник міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Тарас Висоцький під час пресмарафону передає Укрінформ.

"Перехідний період (на оформлення права на земельну спадщину або невитребувані земельні паї - ред.) до 1 січня 2024 року залишається незмінним, але це максимальний термін. Наразі є можливість, у тому числі там, де вже є факт, зафіксований громадою, оформити раніше. 

Але в чинних правонаступників є час до 2024 року для того, щоб оформити свої права на невитребуваний пай або неуспадковану спадщину", - сказав Висоцький.

Реклама:

Він також поінформував, що буде спрощено передачу паю у спадщину при житті пайовика.

"У нас запланована земельна дерегуляція, і там це буде значно спрощено", -  сказав чиновник.

Нагадуємо:

17 грудня міністр економіки Тимофій Милованов заявив, що фактична вартість кредиту на купівлю землі буде від 3 до 5%.

Уповноважений президента по земельним питанням Роман Лещенко розповів ключові моменти по продажу землі власникам паїв.

Спікер Верховної Ради Дмитро Разумков заявив, що дискусії з питання концентрації землі сільськогосподарського призначення в одних руках ведуться навколо 50 тисяч гектар, що в чотири рази нижче ніж в законопроекті №2178-10 прийнятому в першому читанні.

Лідер фракції "Слуга народу" Давид Арахамія сумнівається, що Верховна Рада до Нового року ухвалить законопроєкт про запуск ринку землі сільгосппризначення.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: