Суд щодо Приватбанку: У НБУ розповіли, що робитимуть у разі негативного рішення

Вівторок, 17 грудня 2019, 14:46

Якщо апеляційний суд ухвалить негативне для держави рішення щодо законності націоналізації Приватбанку, НБУ визнає цей банк неплатоспроможним, але робитиме все, щоб зберегти фінансову стабільність.

Про це під час презентації грудневого звіту про фінансову стабільність заявила перший заступник голови Нацбанку Катерина Рожкова.

"Скасування націоналізації означає двосторонню реституцію, тобто відміну всіх інших дій, які були зроблені після націоналізації, включаючи докапіталізацію банку, в результаті чого банк втратить капітал та визнається неплатоспроможним. Всі наступні кроки ми будемо координувати з урядом", - розповіла вона.

За її словами, у випадку ухвалення негативного для держави рішення воно не матиме негайних господарських наслідків.

Реклама:

"Ми не робимо ніяких прогнозів щодо рішення суду, але у разі його негативного рішення ми маємо план і ми утримаємо фінансову стабільність.

Це буде трошки складніше, це буде негативним сигналом для інвесторів і це ускладнить нашу роботу в принципі, але це не зруйнує нашу фінансову стабільність та співпрацю з МВФ", - підкреслила Рожкова.

Вона також розповіла, що міжнародні партнери України, зокрема МВФ, розуміють, що судова гілка влади є незалежною та впливати на неї ні уряд, ні Нацбанк не можуть.

Водночас міжнародні партнери наполягають, щоб держава зробила максимум для того, щоб зберегти фінансову стабільність та повернути виведені з Приватбанку кошти вкладників.

Нагадаємо:

19 грудня о 10:00 Шостий апеляційний адміністративний суд розпочне розгляд апеляції Національного банку на рішення Окружного адмінсуду м.Києва про оскарження неплатоспроможності ПриватБанку.

Читайте також: Ключові судові справи щодо Приватбанку

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: