У Фінляндії страйк поштової служби підтримали аеропорти: скасовані 276 рейсів

Понеділок, 25 листопада 2019, 10:22

Національна фінська авіакомпанія Finnair скасувала 276 рейсів, запланованих на неділю і понеділок, у зв'язку з солідарною участю в страйку на підтримку працівників державної поштової служби Posti.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Reuters.

"За нашими оцінками, ми можемо виконати близько 120 з 377 рейсів, запланованих на завтра (понеділок. - Ред.)", - заявила представниця Finnair Пайвен Таллквіст.

За даними Finnair, скасування рейсів може торкнутися близько 20 тисяч пасажирів.

Реклама:

Про скасування рейсів було оголошено після того, як профспілка працівників аеропортів Фінляндії вирішила провести 25 листопада одноденний страйк на знак солідарності з працівниками поштових служб, які страйкують уже два тижні.

У русі громадського транспорту в регіоні Гельсінкі в понеділок також очікуються проблеми. Страйк водіїв транспортної компанії HSL почнеться о третій годині ранку і триватиме 24 години.

Приміські поїзди, метро і трамваї будуть ходити в нормальному режимі. Рух автобусів зупиниться частково.

Розширення страйку солідарності вплине і на рух пасажирських поромів, що ходять під прапором Фінляндії. Профспілка моряків заявила, що поширить протестні заходи в тому числі на пасажирські пороми, що курсують під фінським прапором, якщо в трудовому спорі між поштовиками і роботодавцями не буде досягнуто домовленості.

Близько 9000 співробітників поштової служби оголосили двотижневий страйк через зменшення зарплат, що призвело до того, що доставка пошти відбувається з затримкою напередодні напруженого різдвяного сезону.

Європейська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: