Німеччина дозволила будівництво "Північного потоку—2"

Вівторок, 27 березня 2018, 14:52
 

Федеральне відомство по судноплавству і гідрографії ФРН видало дозвіл на будівництво і експлуатацію трубопроводу "Північний потік 2" у виключній економічній зоні Німеччини в Балтійському морі.

Про це йдеться в заяві, опублікованій на сайті відомства, передає "Інтерфакс-Україна".

"BSH видало 27 березня повідомлення про дозвіл будівництва газопроводу "Північний потік - 2" у виключній економічній зоні в Балтійському морі", - наголошується в документі.

Відомство не бачить перешкод для задоволення запиту про прокладання трубопроводу по морському дну на відрізку протяжністю 31 км.

Реклама:

Таким чином, повідомляється, що "всі необхідні дозволи для німецької ділянки загальною протяжністю 85 км отримані".

"Процедури отримання дозволів в інших чотирьох країнах уздовж маршруту газопроводу - Росії, Фінляндії, Швеції та Данії, йдуть за графіком. Nord Stream 2 очікує отримати решту дозволу в найближчі місяці до початку будівництва в 2018 році", - пише проектна компанія.

Як відомо, проект "Північний потік-2"  передбачає будівництво і роботу двох ниток газопроводу загальною потужністю 55 млрд кубометрів газу на рік від узбережжя Росії через Балтійське море до Німеччини.

Супротивники проекту - у тому числі Польща, країни Балтії та Данія - стверджують, що "Північний потік-2" збільшить залежність ЄС від "Газпрому", який вже постачає близько третини об’ємів газі в ЄС.

Топ-менеджери російського монополіста неодноразово заявляли про намір або знизити транзит газу через територію України в країни ЄС (до 15 млрд куб м в рік) з 2020 року, або взагалі припинити його.

Як повідомлялося, Україна повинна залучити європейського партнера до управління своєю ГТС у 2018 році.

Для продовження транзиту газу на умовах стандартного довгострокового контракту Україна повинна підписати контракт з російським "Газпромом" і знайти партнера, який буде в цьому зацікавлений.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: