"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

У Молдові ціни на газ для населення знизили на 20%

Субота, 17 березня 2018, 15:21

Ціни на природний газ для побутових споживачів (населення) знижені в Молдові на 20%.

Таке рішення прийняло Національне агентство з регулювання в енергетиці, повідомляє кореспондент "Укрінформу" в Молдові.

Згідно з рішенням Агентства, ціну на газ знижено з 1 січня 2018 року, і найближчим часом буде знайдено механізм повернення грошей споживачам, які вже розплатилися за використаний газ за старими цінами.

Таким чином, середня ціна на газ для побутових споживачів коливатиметься від 235 доларів (6,193 тисяч гривень за курсом НБУ) до 280 доларів (7,379 тисяч гривень за курсом НБУ) за тисячу кубічних метрів, залежно від обсягів споживання.

Реклама:

В Агентстві аргументували рішення про зниження ціни на газ зниженням середньорічної ціни на придбане паливо, а також зміцненням молдавської національної валюти (лея).

В Україні ціна на газ для населення наразі становить 6,958 тисяч гривень за тисячу кубів. Однак Уряд та МВФ опрацьовують питання зміни газових тарифів для населення країни.

Головний кредитор України продовжує наполягати на тому, що ціни повинні бути ринковими, що є однією з умов виділення чергового траншу. В уряді вважають, що підстав для зростання ціни нема. Питання залишається замороженим вже понад півроку.

Детальніше читайтеЦіна на газ: удар по кишенях українців чи розлучення з МВФ

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: