"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Ярославському повернули пакет документів на покупку "Промінвестбанку"

Вівторок, 26 грудня 2017, 15:07
 

Національний банк повернув Олександру Ярославському на доопрацювання пакет документів для узгодження опосередкованого отримання істотної участі в "Промінвестбанку" в зв'язку з його некомплектністю.

Про це йдеться в повідомленні НБУ.

"Якщо необхідні документи будуть підготовлені, інвестор має право вдруге подати пакет", - наголошується в повідомленні.

Як повідомлялося, власник і президент групи DCH Ярославський подав у НБУ пакет документів на узгодження покупки "Промінвестбанку".

Реклама:

Однак глава материнської структури банку Сергій Горьков заявив, що "Зовнішекономбанк" в даний час не веде переговори про продаж "Промінвестбанку" Ярославському і не давав згоди на подачу їм документів в НБУ.

Комітет з питань нагляду та регулювання діяльності банків, нагляду платіжних систем НБУ 28 липня прийняла рішення відмовити в узгодженні придбання істотної участі в "Промінвестбанку" Максиму Микитасю і Павлу Фуксу.

Нацбанк відзначав, що потенційні покупці не надали необхідних документів для перевірки інвесторів на предмет відповідності вимогам законодавства України.

Промінвестбанк заснований у 1992 році. ВЕБ володіє 99,7% його акцій.

За даними Нацбанку, на 1 жовтня 2017 року банк посідав 13-те місце за розміром активів (22,426 млрд грн) серед 88 банків, що діяли в країні.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: