На будівництво Подільского мосту необхідно 350 мільйонів євро – Кличко

Неділя, 16 квітня 2017, 11:56

Експертиза, проведена німецькими фахівцями, показала, що Подільсько-Воскресенський міст знаходиться в непоганому стані, а вартість добудови складе близько 350 млн євро.

Про це Київський міський голова Віталій Кличко заявив в ефірі телеканалу "Київ", передає УНІАН.

"Це був перший візит міністра транспортної інфраструктури Німеччини Олександра Добриндта в Київ. Він оглянув міст і передав результати експертної оцінки, яку зробила німецька сторона. Нагадаю, що німці раніше виділили 200 тис євро для здійснення цієї експертизи", - сказав Віталій Кличко.

За словами міського голови, результати дослідження показали, що Подільсько-Воскресенський міст знаходиться у доброму стані, а приблизна вартість завершення робіт складає 350 млн євро. Протягом наступних декількох місяців за сприяння німецької сторони відбудуться зустрічі з потенційними інвесторами.

Реклама:

"Ми будемо робити все, щоб залучити гроші для добудови мосту. Якщо зараз ми не будемо інвестувати, сума може збільшитися. Тому ми залучатимемо гроші інвесторів, щоб за моєї каденції запустити міст", - наголосив Віталій Кличко.

Міський голова підкреслив, що співпраця з Німеччиною не обмежується лише проектом завершення будівництва Подільсько-Воскресенського мосту.

"Нам є чому вчитися. Розуміючи, що інфраструктура Німеччини дуже розвинута, ми запрошуємо їхніх фахівців, які виступають консультантами. Наприклад, з SAP ми втілили "Відкритий бюджет". Напрямів співпраці дуже багато. Я впевнений, що ми будемо і надалі використовувати зв’язки і отримувати підтримку в майбутньому", - зазначив Віталій Кличко.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: