В СБУ пояснили, що шукають в Укргазвидобуванні

Середа, 8 лютого 2017, 12:06

Співробітники СБУ спільно з прокуратурою викрили посадовців ПАТ "Укргазвидобування" на виведенні грошей з товариства, у приміщеннях у середу проводять обшуки.

Про це повідомляє прес-служба СБУ.

Правоохоронці встановили, що чиновники головного офісу Укргазвидобування та регіональних філій товариства за змовою с комерційними структурами організували механізм розкрадання грошей компанії через надання охоронних послуг.

Між тим, українським законодавством заборонено здійснення охорони особливо важливих об’єктів державної власності приватними структурами.

Реклама:

Співробітники спецслужби задокументували, що для легалізації оборудки посадовці уклали договори з двома приватними охоронними структурами нібито на надання послуг забезпечення систем безпеки.

"Чиновники незаконно перерахували комерсантам понад 95 мільйонів гривень, які потім перевели у готівку та привласнили учасники оборудки", - зазначили в СБУ.

У рамках кримінального провадження, відкритого за ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України, сьогодні, 8 лютого, правоохоронці проводять санкціоновані обшуки у приміщеннях ПАТ "Укргазвидобування" у Києві, Полтаві, Харківській області та офісах приватних комерційних структур. Триває досудове слідство.

Як відомо, раніше повідомлялося, що 8 лютого співробітники Служби безпеки України та Генеральної прокуратури проводять обшуки в офісах ПАТ "Укргазвидобування", що знаходяться в Києві та Полтаві.

Нагадаємо, раніше голова ПАТ "Укргазвидобуванння" Олег Прохоренко заявив, що невідомі люди збирають про нього інформацію приватного характеру.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: