Запрошуємо на перший за час великої війни Банківський форум

Податківці ліквідували конверт, який "спеціалізувався" на купівлі цінних паперів

Середа, 17 серпня 2016, 17:11

Співробітниками податкової міліції Києва ліквідовано конвертаційний центр, який "спеціалізувався" на купівлі цінних паперів.

Про це йдеться у повідомленні Державної фіскальної служби.

"Встановлено групу осіб, які без наміру здійснення статутної діяльності зареєстрували ряд транзитно-конвертаційних суб’єктів підприємницької діяльності", - повідомляє прес-служба.

Як наголошується, схема конвертації полягала в наступному: грошові кошти підприємств реального сектору економіки надходили на рахунки фіктивних суб’єктів господарської діяльності, які підконтрольні фігурантам справи, нібито за придбання цінних паперів.

Реклама:

"Після цього вказані кошти конвертували та за допомогою банківських карток знімали готівкою для передачі замовникам за винятком винагороди 3,5-6% за конвертацію", - йдеться у повідомленні.

Згідно з повідомленням, орієнтовний обіг проконвертованих коштів за 2015-2016 роки, через розрахункові рахунки, відкриті в банківських установах, становив понад 200 млн гривень, ймовірні втрати бюджету складають близько 36 млн гривень.

"В ході проведення слідчо-оперативних заходів, проведено 11 обшуків в офісних приміщеннях, за місцями проживання фігурантів та в автомобілі організатора конвертаційного центру", - заявили у ДФС.

"За результатами обшуків виявлено та вилучено 1,1 млн гривень готівкою, 7 печаток, 18 мобільних телефонів, комп’ютерну техніку, електронні носії інформації та документацію, яка свідчить про протиправну діяльність. Слідчі дії тривають", - йдеться у повідомленні.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!