Ціни на нафту знижуються після зростання напередодні

Вівторок, 21 червня 2016, 09:04

Вартість нафти в ході торгів вівторка знижується, оскільки інвестори вирішили зафіксувати отриманий в ході попереднього ралі прибуток.

Про це свідчать дані торгів, передає "Прайм".

Станом на 7:33 вартість серпневих ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent опускалася на 0,47% - до 50,41 долара за барель. Ціна серпневих ф'ючерсів на нафту марки WTI знижувалася на 0,38%, до 49,77 долара за барель.

Інвестори як і раніше очікують референдуму про членство Великобританії у ЄС. Численні заяви представників ЄС і вбивство британського депутата Джо Кокс знизили ймовірність Brexit, і інвестори знову звернули увагу на ризикові активи.

Реклама:

Згідно з останніми опитуваннями, число прихильників збереження країни в ЄС помітно зросло. Це призвело до зростання вартості нафти.

Поки побоювання з приводу Brexit відійшли на другий план, питання видобутку "чорного золота" знову опинилося в центрі уваги.

Експорт нафти з Саудівської Аравії впав у квітні, незважаючи на високий рівень виробництва, що говорить про боротьбу країни за частку ринку проти США.

Видобувачі сланцевої нафти зі Сполучених штатів, між тим, нарощують виробництво, про що свідчать дані щодо збільшення кількості бурових установок в країні.

"Тим не менш, в той час як попередні ознаки зростання видобутку матеріалізувалися у вигляді зростання числа бурових установок протягом останніх тижнів, багато виробників стурбовані відсутністю періоду стабільності цін", - сказав агентству Рейтер директор товарного дослідження в ClipperData Метт Сміт.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!