Українські ресторани змінять меню і будуть укрупнюватися - експерти
Українські ресторатори в своєму бізнесі роблять основний упор на національну, італійську кухню, а також страви на мангалі.
Про це йдеться в прес-релізі компанії Poster.
За даними аналітиків з 14 тисяч ресторанів майже 80% пропонують страви національної української кухні, близько 73% мають в меню страви італійської кухні та ще 45-50% пропонують своїм відвідувачам гриль і страви на мангалі.
"Приблизно 20% пропонують популярну в Україні різноманітну грузинську кухню. Порядку 16% ресторанів орієнтовані на японську кухню", - йдеться в прес-релізі.
Як зазначається, 4% ресторанів є авторськими і стільки ж "сповідують" екзотичне для України меню - кубинської, китайської, азіатської, американської кухні, а також заклади для вегетаріанців.
"Окремі позиції меню, такі як паста, піца, стейки, гриль, грецький салат і чіз-кейк можна знайти практично в будь-якому ресторані", - відзначають в компанії.
Втім, самі ресторатори також відзначають кілька ключових тенденцій на ринку. Новий тренд - популяризація національної кухні: українські страви з українських продуктів. А також більший поділ на кухню різних областей України.
"Ще один тренд - "хіпстерські" заклади. Сформувалася нова молодіжна культура, для представників якої стали відкриватися тематичні кафе і ресторани", - йдеться в повідомленні.
Втім, експерти вважають, що після кризи кількість незвичайних форматів і більш екзотичних кухонь на ресторанному ринку України збільшиться.
Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"