Запрошуємо на перший за час великої війни Банківський форум

S&P позбавило Exxonmobil вищого кредитного рейтингу

Вівторок, 26 квітня 2016, 20:07

Міжнародне рейтингове агентство Standard & Poor's знизило корпоративний кредитний рейтинг і довгостроковий борговий рейтинг американської нафтогазової компанії Exxon Mobil Corp. до "AA +" з "AAA" зі стабільним прогнозом.

Про це йдеться в релізі агентства, пише Прайм.

Короткостроковий рейтинг підтверджений на рівні "A-1 +".

Агентство прогнозує, що показники якості кредитів Exxon Mobil, в тому числі операційний грошовий потік, залишатимуться нижче оцінки для рейтингу "ААА" до 2018 року.

Реклама:

Зокрема, це пояснюється низькими цінами на сировинні товари, великими виплатами дивідендів.

"В результаті ми очікуємо, що леверидж компанії буде нижче, ніж необхідний для рейтингу "AAA", і ми вважаємо, що зниження рейтингу до "AA + "доречно", - пише агентство.

Стабільний прогноз відображає очікування S&P, що Exxon Mobil Corp. буде прихильна до помірної фінансової політики і низького боргового навантаження.

Агентство також вважає, Exxon Mobil продовжить здійснювати великомасштабні, довгострокові проекти і періодично здійснювати великі угоди. Підвищення рейтингу компанії можливо, якщо керівництво продемонструє відданість фінансової політики відповідно до очікувань агентства.

ExxonMobil, штаб-квартира якої знаходиться в штаті Техас, є найбільшою приватною нафтовою компанією в світі і однією з найбільших корпорацій за розміром капіталізації.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!