Фарм Компанія Novartis скоротила прибуток за перший квартал на 13%

Неділя, 24 квітня 2016, 13:34

Прибуток швейцарської фармацевтичної компанії Novartis в I кварталі 2016 року скоротився на 13% і склалв 2,01 мільярда доларів.

Про це пише портал Рharma.net, передає "Дело".

Обсяг продажів за звітний період знизився на 3% - до 11,6 млрд доларів. Цей показник є трохи нижчим за прогнози аналітиків (11,8 млрд доларів).

На зниження показників вплинуло коливання валютних курсів, а також додаткові витрати на лончі нових лікарських засобів і процес реструктуризації компанії.

Реклама:

Обсяг продажів препарату для лікування серцевої недостатності Entresto склав всього 17 млн доларів. Показник по виведеному на ринок в минулому році лікарському засобу для лікування псоріазу Cosentyx - 176 млн доларів.

За словами виконавчого директора Novartis Джозефа Хіменеса, показники за I квартал обумовлені додатковими інвестиціями в лончі нових лікарських засобів і слабкими показниками офтальмологічного підрозділу Alcon, який швейцарський фармвиробник купив за 50 млрд дол в 2010 році у Nestle.

Операційний прибуток Alcon за звітний період знизилася на 78% і склала 31 млн доларів. Як відзначили в Novartis, реструктуризація бізнесу вже почалася, а підрозділ покаже зростання до кінця вже цього року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: