Саакашвілі: депутати БПП блокують створення некорумпованої митниці

П'ятниця, 19 лютого 2016, 22:10

Голова Одеської обласної держадміністрації Міхеїл Саакашвілі заявляє про блокування депутатами "БПП" законопроекту про створення некорумпованої митниці.

Про це він написав на своїй сторінці в Facebook.

Реклама:

"Сьогодні парламент пішов на трьхотижневу перерву так і не зареєструвавши запропонований нами законопроект "Про відкритий митний простір". У комітеті нам заявили, що сьогодні законопроект перестали підтримувати БПП, хоча вчора керівництво фракції запевнило мене в повній підтримці законопроекту", - зазначив він.

Про опір створенню некорумпованої митниціСьогодні парламент пішов на трьхотижневу перерву так і не зареєструвавши запр...

Опубліковано Mikheil Saakashvili 19 лютого 2016 р.

Голова Одеської ОДА наголошує, що цей закон дозволить "вперше створити в Україні абсолютно нову митницю, перекриє контрабандні і корупційні потоки".

"Ми вже почали будувати цей новий термінал і на конкурс подали заяву кілька тисяч людей. Новий термінал повинен відкритися найпізніше в середині квітня і, звичайно, позбавить дуже-дуже багатьох їх корупційних доходів", - пояснив він.

"Я не знаю наскільки це випадковий збіг чи ні, але три дні тому СБУ зробило запит на документи у будівельників нового терміналу, а також провело з ними детальну бесіду. Я ще тішу себе думкою, що це всього лише непорозуміння і локальні ініціативи, а не системний саботаж", - додав Саакашвілі.

Раніше начальник Одеської митниці Державної фіскальної служби України Юлія Марушевська заявляла про намір створити Відкритий митний простір на території морського вокзалу.

За її словами, митне оформлення там буде тривати 24 години на добу, а сама тривалість цього процесу не буде займати більше години.

Для цього буде організовано три коридори: один - для оформлення документів протягом 15 хвилин, другий - перевірка документів, і третій - аналіз в онлайн-режимі порушень з боку інспектора або імпортера.

Крім того, Одеська митниця хотіла розширити список країн, з яких товари імортуються за спрощеною процедурою.

Раніше було введено в дію розпорядження про спрощену процедуру розмитнення товарів, що імпортуються з 30 країн світу (в основному з Європи, а також США, Ізраїлю та інших країн).

Економічна правда 

Підписуйтесь на наші push-повідомлення, щоб першими дізнаватися про появу нових матеріалів. Ми обіцяємо надсилати тільки дійсно важливі новини.