"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Яценюк обіцяє підвищити соціальні стандарти на 12%

П'ятниця, 19 лютого 2016, 20:41

У цьому році соціальні стандарти зростуть на 12%, для того щоб компенсувати зростання цін і тарифів.

Про це заявив прем'єр-міністр Арсеній Яценюк під час "Години запитань до Уряду" в п'ятницю, передає прес-служба Кабінету міністрів.

"У поточному році в першу чергу необхідно зберегти цінову стабільність. Тобто для нас якір інфляції - це те, за що повинен відповідати Кабінет міністрів -12%", - сказав глава уряду.

Яценюк зазначив, що об'єктивно рівень інфляції прив'язаний до десятка параметрів.

Реклама:

"Перше і основне - це курс національної грошової одиниці. І я сподіваюся, що Національний банк буде робити все для того, щоби в країні була валютно-курсова стабільність", - сказав він.

"Але щоби Національному банку це вдалося зробити, нам необхідно знаходитися  в програмі з нашими західними партнерами, в тому числі в програмі з Міжнародним валютним фондом", - наголосив прем'єр.

"Зараз на даному етапі у нас додаткового ресурсу немає. У зв’язку з суттєвим падінням цін на нафту, у зв'язку з суттєвим обвалом світових цін на основні експортні позиції України нам буде дуже-дуже складно виконати державний бюджет", - сказав він.

"Як і в минулому році, заявляю: якщо виконання державного бюджету буде краще ніж ми очікували, це означає, що ці кошти ми направимо на соціальні виплати", - заявив Яценюк.

Як відомо, у 2015 році соціальні стандарти в Україні з першого вересня зросли від 13 до 18%. При цьому рівень інфляції минулого року становив 42%.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: