ProZorro оновили для повного переходу на електронний формат держзакупівель

П'ятниця, 19 лютого 2016, 20:15

В Мінистерстві економічного розвитку і торгівлі представили нову версію системи електронних держзакупівель ProZorro.

Про це повідомляє прес-служба МЕРТ.

Як зазначається, з нового року права на систему було передано державному підприємству "Зовнішторгвидав України", яке підпорядковано Міністерству економічного розвитку.

"Саме ДП "Зовнішторгвидав України" керує порталом tender.gov.ua, на якому, згідно з законодавством, повинні публікуватися всі тендерні заявки на державні закупівлі. За останній рік держпідприємство було докорінно реформовано, після чого на базі "Зовнішторгвидаву" було засновано офіс ProZorro", - зазначається у повідомленні.

Реклама:

Крім того, 19 лютого, на прес-конференції організованою командою ProZorro був представлений новий сайт системи.

"Ми намагалися наблизитися до формату електронного каталогу, який широко використовується в інтернет-магазинах. А саме, "живі підказки" по частині слова, або напису, пошук по комбінаціях та приблизних співпадіннях, єдиний пошук для електронних та паперових закупівель", – зазначив генеральний директор ДП "Зовнішторгвидав України" Олександр Наход.

Крім того, було оновлено стиль системи ProZorro.

"Маркетингу державних закупівель раніше приділялося занадто мало уваги. Можна навіть сказати, що його фактично не існувало. Але успіх реформи суттєво залежить від залучення нових постачальників, від правильної та відкритої комунікації, від активного просування переваг і можливостей системи. Саме тому ми приділяємо так багато уваги маркетингу та розвитку бренду ProZorro", - пояснив Наход.

Як зазначається, система доопрацьовується, і з 1 квітня вийде з новим функціоналом. Наразі проводиться навчання для окремих держзамовників – державних компаній, місцевих органів влади.

Нагадаємо, 17 лютого президент Петро Порошенко підписав закон "Про публічні закупівлі", ухвалений Верховною Радою 25 грудня 2015 року.

Закон забезпечує поширення системи електронних закупівель протягом 2016 року у 2 етапи: з 1 квітня – для центральних органів виконавчої влади та замовників, що здійснюють діяльність в окремих сферах господарювання; з 1 серпня – для решти замовників.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: