Нацкомісія посилила вимоги до рейтингових агентств

П'ятниця, 19 лютого 2016, 20:35

Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку змінила порядок ведення Державного реєстру уповноважених рейтингових агентств, зокрема, в частині розширення підстав для виключення агентства з переліку уповноважених, встановлено додаткові вимоги до змісту методології.

Про це повідомляє прес-служба НКЦПФР.

Також документом передбачаються зміни порядку подання інформації уповноваженими рейтинговими агентствами.

"Зазначимо, що з метою захисту прав інвесторів та запобігання порушень на ринку цінних паперів, методологія рейтингового агентства відтепер має визначати порядок проведення аналізу емітента на предмет його відповідності ознакам фіктивності", - йдеться у повідомленні.

Реклама:

"Даним проектом Комісія суттєво підсилює вимоги до діяльності рейтингових агентств та сподівається, що такі зміни підвищать рівень відповідальність агентств під час присвоєння рейтингових оцінок, що, як наслідок, позитивно вплине на якість оцінювання", - сказав член НКЦПФР Олександр Панченко.

За його словами, на цей рік Комплексною програмою розвитку фінансового сектору до 2020 року передбачено створення законодавчого механізму врегулювання діяльності рейтингових агентств.

"Планується залучити до цієї роботи як вітчизняних, так і іноземних фахівців", - підсумував він.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: