Польща та Росія домовились про тимчасове відновлення автоперевезень

П'ятниця, 19 лютого 2016, 19:31

За домовленістю урядів Польщі та Росії, польські і російські автоперевізники отримають по 20 тисяч дозволів на перевезення, чинних до 15 квітня.

Про це 19 лютого домовились уряди двох країн, повідомляє Gazeta Wyborcza.

Видання повідомляє, що в Москві заступник міністра інфраструктури та будівництва Єжи Шміт і російський заступник міністра транспорту Микола Асаул підписали угоду, яка з початку наступного тижня дозволить тимчасово відновити автоперевезення між Росією і Польщею.

Згідно домовленостей польські та російські перевізники отримають по 20 тисяч дозволів терміном до 15 квітня. Росіяни отримають 19,5 тисяч загальних дозволів (на перевезення між Польщею і Росією або на транзит до Західної Європи, що особливо важливо для росіян) і 500 дозволів на перевезення товарів третіх країн.

Реклама:

Польські перевізники отримають 10 тисяч загальних дозволів і 10 тисяч дозволів на перевезення вантажів третіх країн, особливо важливих для польських компаній, які спеціалізуються на поставках в Росію товарів від іноземних контрагентів.

Втім, відзначає видання, наразі не відомо, чи після 15 квітня Росія готова скасувати дискримінаційні для польських перевізників правила.

Як відомо, з 1 лютого зупинено товарний рух на кордоні Польщі та Калінінградської області РФ. Тоді  завершився термін дії дозволів на в'їзд, котрі видає польським перевізникам Росія.

У неділю, 31 січня, закінчився термін двостороннього договору між Варшавою та Москвою на транзит як польських, так і російських вантажівок. На початку місяця Росія запропонувала продовжити цю угоду до 15 лютого, однак Польща не прийняла цих умов.

Європйеська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!