"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Кремль попросив Київ пустити російські фури в Україну

П'ятниця, 19 лютого 2016, 16:52

Москва попросила Київ зняти обмеження на нові в'їзди російських вантажівок на територію України.

Про це журналістам заявив заступник міністра транспорту РФ Микола Асаул в п'ятницю, повідомляє "Інтерфакс".

"Зберігається обмеження, введене Україною в односторонньому порядку, на в'їзд з Росії на територію України російських вантажівок. Відповідно ми змушені поки зберігати таке ж обмеження на в'їзд українського транспорту на територію РФ", – сказав він.

Як відомо, 15 лютого Україна призупинила транзитні переміщення вантажних автомобілів Російської Федерації територією України.

Реклама:

Рух вантажних транспортних засобів, зареєстрованих в Україні, на території Росії призупинили 14 лютого.

Наприкінці грудня 2015 року Кабмін у відповідь на запровадження Росією санкцій щодо України ввів заборону на ввезення деяких російських товарів.

1 січня 2016 року уряд РФ ввів обмеження на транзит через свою територію вантажів з України до Казахстану: вантажі мали слідувати через Білорусь і тільки через два пункти пропуску на кордоні Білорусі та РФ, і через три - на кордоні РФ і Казахстану.

У січні повідомлялося, що Україна не заборонятиме російський транзит через свою територію, аби не порушувати міжнародне торговельне законодавство.

У лютому повідомлялося, що Україна видала РФ дозволи на транзитне перевезення вантажів і нерегулярний транзит пасажирів автотранспортом. Аналогічні дозволи Україні на паритетних засадах надала Росія.

Україна вже опрацьовує "шовковий шлях" для доставки вантажів від кордону Євросоюзу до кордону Китаю в обхід території Росії. Однак він поки що дорожчийі довший за варіант через РФ.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: