Система ProZorro обійшлася в півмільйона доларів

П'ятниця, 19 лютого 2016, 15:00

На систему электроних державних закупівель ProZorro було витрачено 486,5 тисячі доларів.

Про це на прес-конференції організованою командою ProZorro розповів Віктор Нестуля старший аналітик організації Transparency International Україна, яка є партнером системи.

За його словами на ProZorro не було витрачено жодної копійки бюджетних грошей – ProZorro повністю забезпечували міжнародні донори. 

"Станом на сьогодні ми вже фактично отримали та витратили 242 тисячі доларів. Загалом, вартість всієї системи, до квітня ми розрахуємося за все – це буде 486,5 тисяч доларів", - заявив він.

Реклама:

За словами Нестулі, пілотний проект був разроблений за 35 тисяч доларів, у той час як партнери з Південної Кореї пропонували подібну систему за 10 мільйонів доларів.

При цьому, за його словами, якщо напочатку запуску проекту хостинг коштував 50 доларів на місяць, то зараз коштує 5000 доларів.

Нагадаємо, 17 лютого президент Петро Порошенко підписав закон "Про публічні закупівлі", ухвалений Верховною Радою 25 грудня 2015 року.

Закон забезпечує поширення системи електронних закупівель протягом 2016 року у 2 етапи: з 1 квітня – для центральних органів виконавчої влади та замовників, що здійснюють діяльність в окремих сферах господарювання; з 1 серпня – для решти замовників.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: