Яценюк: прогноз зростання ВВП може бути змінений

Вівторок, 16 лютого 2016, 17:11

Прогноз зростання валового внутрішнього продукту в 2016 році може бути змінений.

Про це заявив прем’єр-міністр міністр Арсеній Яценюк звітуючи у Верховній Раді.

"Ситуація залишається складною, але е перші ознаки стабілізації економіки. Вперше за два останніх роки третій і четвертий квартал минулого року продемонстрували позитивну динаміку зростання валового внутрішнього продукту", - сказав Яценюк.

Він нагадав, що в третьому кварталі зростання становило 0,5%.

Реклама:

"В понеділок Держстат оприлюднив останні результати щодо четвертого кварталу 2015 року. Ріст економіки в четвертому кварталі становив 1,5%", - додав прем’єр.

"Я далі скажу про економічні перспективи на 2016 рік. Ми прогнозували економічне зростання в поточному році на рівні 2%, проте низка нових ризиків, які з’явилися у світі, можуть під корегувати наші прогнози", - підсумував Яценюк.

Згідно з прогнозами економістів, опитаних агентством Bloomberg, економіка України у 2016 році може зрости на 1,2-1,4%.

Раніше в інтерв'ю ЕП новий глава Європейської бізнес асоціації Кшиштоф Седлецьки заявляв, що зростання економіки України на 1-2% в 2016 році - це нуль.

"Але 1-2% - це нуль. Ми сидимо в ямі... Якщо процес реформ піде тими темпами, як зараз, то коли Україна збирається виходити з цієї кризи? За останні кілька років, останні два роки економіка показала мінус 25% ВВП. це катастрофа. Інакше це назвати неможливо", - сказав він.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: