У рейтингу відкритості державних даних Україна зайняла 58 місце

Середа, 9 грудня 2015, 13:41

Україна зайняла у світовому рейтингу відкритості державних даних Global Open Data Index 58 місце з 134 країн світу в 2015 році.

Про це повідомляє прес-служба Кабінету міністрів.

"Кожного року рейтинг визначає наскільки уряди різних країн зробили державні дані більш доступними та відкритими для суспільства. Одним з важливих чинників збільшення відкритості даних в Україні є відкриття даних про витрати бюджетних коштів на порталі "Є-Дата"  та даних про державні закупівлі", - йдеться у повідомленні.

Як наголошується, проект "Є-Дата" забезпечує прозорість бюджетних процедур, дозволяє кожній людині бачити транзакції в режимі реального часу, й є інструментом аналізу та контролю за виконанням бюджету, що допомагає в боротьбі з корупцією.

Реклама:

"Є-Дата" є першим в Європі подібним ІТ-рішенням для опрацювання та щоденної публікації даних про транзакції Державної казначейської служби, де лише за день проходить близько 1 млн транзакцій", - повідомляє прес-служба.

"Міністерство фінансів продовжує впроваджувати революційну IТ-платформу, портал "Є-дата", яка дозволяє зробити використання державних коштів прозорим, задовольняє інтерес та право громадськості на оперативне отримання достовірної інформації щодо державних транзакцій, а також покращує ситуацію в боротьбі з корупцією", - йдеться у повідомленні.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!