Україна планує вийти в ТОП-50 рейтингу Doing Business - Абромавичус

П'ятниця, 6 листопада 2015, 14:01

Україна має намір просунутися на 50-ті місця в рейтингу легкості ведення бізнесу (Doing Business) Світового банку наступного року.

Про це повідомив міністр економічного розвитку і торгівлі Айварас Абромавичус виступаючи на Четвертій інвестиційній конференції країн Центральної і Східної Європи, організованій CFA Institute, в Києві в п'ятницю, передає "Інтерфакс-Україна".

"Зараз Україна на 83 місці, тоді як ще два роки тому ми були на 112-й позиції. Ми плануємо, що наступного року увійдемо в 50-ку в рейтингу легкості ведення бізнесу", - сказав він.

Глава МЕРТ наголосив, що дерегуляція залишиться пріоритетним напрямком для міністерства в перспективі кількох років, зазначивши, що 40% дозвільної документації вже ліквідовано, особливий акцент при цьому зроблений у сфері сільського господарства і транспорту.

Реклама:

Абромавичус анонсував створення нового офісу з дерегуляції зі штатом у 70 осіб.

За його словами, у першу чергу, робота офісу буде зосереджена на спрощенні адміністрування податків, підключенні до електромереж тощо.

Нагадаємо, у 2015 році Україна посіла 83 місце в рейтингу Світового банку легкості ведення бізнесу (Doing Business), піднявшись лише на чотири позиції.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!