"Енергоатом" хоче залучити 250 мільйонів у американських банків на сховище

П'ятниця, 13 листопада 2015, 14:04

НАЕК "Енергоатом" має намір залучити кредити на 250 млн доларів у Bank of Ameriсa і Merrill Lynch в рамках проекту створення централізованого сховища відпрацьованого ядерного палива (ЦСВЯП).

Про це повідомив президент компанії Юрій Недашковський, передає "Інтерфакс-Україна".

"Вийшли на фінішну пряму. Я на цьому тижні підписав листа прем'єр-міністру, де виклав всі наші напрацювання з Bank of Ameriсa, Merrill Lyncр і OPIC, щоб ми отримали кредит на 250 млн доларів на 25 років під дуже низьку процентну ставку - менше 7 %", - сказав він.

Як повідомлялося, "Енергоатом" і Holtec International підписали угоду про будівництво ЦСВЯП в 2005 році після перемоги Holtec у відповідному конкурсі.

Реклама:

Додаткова угода до контракту від 26 січня 2015 передбачає, що проектування та будівництво сховища буде здійснювати "Енергоатом", а поставки спеціального обладнання для сухого зберігання відпрацьованого ядерного палива та його транспортування - корпорація Holtec.

У новій редакції договору також передбачена передача українській стороні технології Holtec з виробництва контейнерів для зберігання ВЯП.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: