Яценюк сподівається, що США дадуть гроші на закупівлю ядерного палива

Понеділок, 26 жовтня 2015, 17:44

Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк сподівається на можливість додаткового фінансування поставок ядерного палива виробництва компанією Westinghouse за рахунок кредиту Експортно-імпортного банку США та Корпорації приватних закордонних інвестицій.

Про це він сказав під час спільної прес-конференції з міністром торгівлі США Пенні Пріцкер, передають "Українські новини".

"Ще одна відома компанія, з якою у нас йде успішний проект, це американська компанія Westinghouse, тут у нас йде проект диверсифікації ядерного палива між Westinghouse і НАЕК "Енергоатом", - заявив Яценюк.

"Справи йдуть дуже добре, і сподіваємося, що для продовження цього проекту у нас буде можливість отримувати додаткове фінансування, в тому числі і від американського Ексімбанку і від американського OPIC", - сказав прем'єр-міністр.

Реклама:

OPIC - це агентство при уряді США, метою якого є сприяння американському бізнесу в здійсненні вкладень в нові і ринки, що розвиваються, шляхом надання кредитів і гарантій.

Як повідомлялося, посол США в Україні Джеффрі Пайєтт сподівається на те, що компанія Westinghouse збільшить поставки Україні ядерного палива.

У серпні міністр енергетики та вугільної промисловості Володимир Демчишин висловив надію, що в 2016 році Україні вдасться істотно збільшити обсяг поставок ядерного палива від Westinghouse.

Домовленість компанії Westinghouse з Національною атомною енергогенеруючою компанією "Енергоатом" про суттєве розширення поставок ядерного палива на атомні електростанції України передбачає реакцію на можливі форс-мажорні обставини при поставці російського палива.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!