"Укренерго": вночі в Криму можливі відімкнення електроенергії

Вівторок, 20 жовтня 2015, 18:16

Пошкоджена лінія електропередач Мелітополь – Джанкой тимчасово відімкнена, що призвело до зниження поставок електроенергії до Криму на 550 МВт, у зв’язку з цим в нічний час на півострові можливі відключення електрики.

Про це в коментарі "Крим.Реалії" повідомив начальник відділу з питань взаємодії зі ЗМІ "Укренерго" Зіновій Буць.

"Зараз працює лінія Каховка - Джанкой і лінія Каховка - Титан, а лінія Мелітополь - Джанкой вимкнена на певний період для робіт і операцій МВС. Вони там знімають певні предмети і попросили вимкнути її", - сказав представник "Укренерго".

За його словами, зниження обсягу поставок електроенергії до Криму може призвести до відімкнень електрики на півострові.

Реклама:

"Це може статися, якщо кримчани не зуміють компенсувати своїми власними потужностями, поки що йде незначне зменшення. У нічний час там, можливо, буде проблема. Катастрофи наразі немає, вони мають понад 500 МВт, і якісь мінімальні потреби будуть забезпечені, але в пікові години дефіцит може виникнути", - пояснив Буцьо.

Раніше в Міненерго Росії заявили, що пошкодження електроопор у Херсонській області не позначилися на енергопостачанні Криму.

20 жовтня в Херсонській області пошкодили електроопори, по яких поставляється електрика в Крим. Одна була замінована, зокрема, за даними міліції, було виявлено 3 мінометні міни 82 калібру і 2 тротилові шашки.

Раніше в ніч на 6 жовтня невідомі пошкодили бетонну електроопору високовольтної лінії Джанкой - Мелітополь.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: